gepubliceerd op
19/6/2023

‘Safety first’ dankzij het missie-kritische 5G-netwerk van BASF en Citymesh

5G als onderdeel van de digitalisering. Informatie tussen de samenwerking van BASF en Citymesh.
Bekijk het artikelDocument openen

Sinds 2019 heeft BASF zich volledig toegewijd aan de integratie van 5G-technologie als een kerncomponent van hun digitale transformatie-inspanningen. Tussen 2021 en 2022 hebben ze nauw samengewerkt met Capgemini om een uitgebreid 5G-framework te ontwikkelen. Dit framework omvatte meer dan 60 verschillende use cases, diverse implementatiemodellen, een toolkit en zakelijke toepassingen, wat een ambitieuze inspanning vertegenwoordigde om de volledige potentie van 5G te benutten.

In de zomer van 2022 werden gesprekken aangeknoopt met Belgische telecomoperatoren, maar de implementatie kreeg een enorme impuls dankzij het 5G-relanceplan van Minister De Sutter.

BASF en Citymesh hebben elkaar gevonden in een opwindend 5G-innovatieproject van twee jaar, dat vanaf 1 januari van start is gegaan. Samen bouwen ze aan een privaat 5G-netwerk met als doel de ondersteuning van missie-kritische toepassingen zoals brandweerinterventies en mobiele logistiek te verbeteren, wat de veiligheid en efficiëntie in deze sectoren aanzienlijk zal verhogen.

In een exclusief interview spreken we met Philip Buskens, de Vice President Verbund site development & digitalisation bij BASF, Steven Werbrouck, BASF Expert connectivity, en Joeri Tranchet, de COO van Citymesh. Ze delen hun inzichten over de impact van 5G op de digitale toekomst van BASF en de bredere industrie.