gepubliceerd op
7/2/2024

TaJo 9/03

TaJo engagement van BASF voor wireless/mobile 5G
Bekijk het artikelDocument openen

Ondanks alle inspanningen blijft maatschappelijke kwetsbaarheid kansen ontnemen. Om kansen te grijpen moeten jongeren eerst kansen krijgen. Met TAJO wakkeren we de motivatie van jongeren aan. De jongeren krijgen een inkijk in wat ‘later’ zoal in petto heeft opdat ze het belang van ‘je best doen voor later’ beter begrijpen.

Bij TAJO laten we jongeren tussen 10 en 14 jaar via interactieve ateliers op zaterdag kennismaken met de meest uiteenlopend beroepen en de competenties en talenten die daarbij horen. Ervaren gastdocenten geven deze ateliers op een enthousiaste en ervaringsgerichte manier. Zo kunnen de jongeren zelf ervaren welke vakgebieden hen aanspreken en worden ze gestimuleerd om te gaan studeren in een richting die hen verder brengt, op school en in het leven. TAJO is er voor iedereen, maar met voorrang voor zij die dit het hardst nodig hebben.

BASF helpt TAJO-werking vooruit door gastdocenten vanuit de industrie aan te reiken. Op heel wat domeinen heeft het bedrijf immers de kennis en expertise om technische thema’s toegankelijk te maken. Specifiek wordt er op 09/03/2024 ook een atelier gegeven in de Gentse TAJO-werking om het vakgebied van draadloze communicatie en 5G toe te lichten voor de jongeren van de derde graad.